Biltvätt

Inte som alla andra

Renofin skiljer sig markant från vad du vanligen förknippar med maskintvätt för bilar. Borta är borstarna som repar lacken, kraven på att montera ned takboxar och antenner och tvättvattnet som rinner rakt ut i naturen.

Borstarna är gjorda av en helt ny typ av material, ungefär som wettex-dukar, som är betydligt mjukare och som inte repar lacken. Och tack vare högtrycksbehandlingen i början av tvätten försvinner också eventuella stenar som kan ställa till det senare. Med andra ord, Renofin är både skonsammare mot lacken och effektivare mot smuts.

SUV eller cab, kombi eller coupé. Med eller utan takbox. Med hjälp av fotoceller och frekvensstyrda motorer får alla personbilar plats på våra Renofin-anläggningar. Bilen blir dessutom ren snabbt. Beroende på program blir bilen ren och fin på 5 till 12 minuter.

Håll Sverige rent

Renofin är ett betydligt miljövänligare alternativ än traditionella biltvättar, eller biltvätt hemma på parkeringen. Spillvattnet renas till 80 procent och vi lägger ner oljeavskiljare och följer de högt uppsatta kraven som alla kommuner ställer på oss. Så vill du bidra till att hålla Sverige rent, ska du definitivt tvätta på Renofin.

Mer miljö

Renofin-anläggningen är utrustad med ett biologiskt vattenreningsverk. Hjärtat i tekniken är de biologiska reaktorerna. Här skapas en optimal miljö för en bakteriekultur, som är anpassad för att bryta ner föroreningarna i tvättvattnet.

Nedbrytningsprocessen åstadkoms genom kraftig syresättning av vattnet med hjälp av luftkompressorer. För att bakterierna ska få så stor yta som möjligt att leva på fylls reaktorn med porösa skumgummikuber. En av de stora fördelarna med tekniken är att minimalt med slam bildas eftersom föroreningarna bryts ner till koldioxid och vatten. Ytterligare en stor fördel är att inga andra kemiska tillsatser förutom luft behövs.

För att nedbrytningsprocessen ska bli optimal läggs stor vikt vid att rengöringsmedel och vax är anpassade för den biologiska processen.

Menyer och priser Renofin

FINAST LYX 295:-

avfettning/skum
avspolning med högtryck
underspolning
mjuktvätt med borstar
vaxning
torkning
polerprogram med hårdvax

1 FINAST 170:-

avfettning/skum
avspolning med högtryck
underspolning
mjuktvätt med borstar
vaxning
torkning

2 FINARE 150:-

avfettning/skum
mjuktvätt med borstar
vaxning
torkning

3 FIN 130:-

avfettning/skum
mjuktvätt med borstar
torkning

4 HÖGTRYCK 170:-

avfettning/skum
avspolning med högtryck
underspolning
vaxning
torkning

TILLVAL

Föravfettning 40:-
Insektsborttagning 40:-